Chobotničky na červeném víně zpět

Ingredience:
chobotničky1 kgvětší, více zralá rajčata4 ksčesnek4 stroužky
suché červené víno150 mlčervený vinný ocet100 mldrůbeží vývar500 ml
velká cibule1 kspanenský olivový olej trochurajčatový protlak1 lžíce
bobkový list1 ksoregano špetkakrupicový cukr dle chuti
sůl špetkapepř špetka
chobotničky 1 kg, větší, více zralá rajčata 4 ks, česnek 4 stroužky, suché červené víno 150 ml, červený vinný ocet 100 ml, drůbeží vývar 500 ml, velká cibule 1 ks, panenský olivový olej trochu, rajčatový protlak 1 lžíce, bobkový list 1 ks, oregano špetka, krupicový cukr dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Připomeňme si úžasné chvíle dovolené někde v tropickém ráji.

Chobotničky opereme (pokud máme mražené, necháme rozmrznout) a necháme okapat.

Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme. Oloupeme, vyjmeme jadérka a dužinu nakrájíme na kusy.

V kastrolu rozpálíme olej a přidáme chobotničky. Přidáme oloupaný a přepůlený česnek. Promícháme a restujeme 10 - 15 minut dokud se neodpaří tekutina, kterou chobotničky pustí.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Přilijeme víno a vinný ocet, přidáme rajčata, cibuli, bobkový list a protlak. Promícháme a přilijeme vývar. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka 45 - 60 minut. Průběžně kontrolujeme, jestli jsou chobotničky měkké. Pokud jsou, déle nevaříme - opět by ztvrdly.

Dochutíme oreganem, cukrem, solí a čerstvě namletým pepřem.

Jako přílohu jsem použil grilovanou bagetu.

Vařením se chobotničky hodně smrsknou, takže z 1 kg syrových jsou tak 3 porce.

2014-07-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI