Cizrna garam masala s rýží basmati zpět

Ingredience:
cizrna1 konzervacibule1 kscherry rajčata200 g
česnek2 stroužkykokosové mléko150 mlČeské Ghíčko1 lžíce
garam masala1 lžíceasijské kari1 lžičkařímský kmín1 lžička
kurkuma1 lžičkamletý kardamom špetkazázvor špetka
mletý koriandr špetkasůl dle chutičerstvý koriandr nebo petržlka k podávání
rýže basmati dle potřeby
cizrna 1 konzerva, cibule 1 ks, cherry rajčata 200 g, česnek 2 stroužky, kokosové mléko 150 ml, České Ghíčko 1 lžíce, garam masala 1 lžíce, asijské kari 1 lžička, římský kmín 1 lžička, kurkuma 1 lžička, mletý kardamom špetka, zázvor špetka, mletý koriandr špetka, sůl dle chuti, čerstvý koriandr nebo petržlka k podávání, rýže basmati dle potřeby

Příprava

Dnes dcerka obědvala u babičky a to znamená jediné, buď smažený, houbový nebo kořeněný oběd (smích). Volba padla na třetí možnost. A věřte, že ani maso vám chybět nebude...

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci ghíčka a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Všechno koření si v misce smícháme a přidáme k cibuli. Necháme na mírném plameni pár minut rozvonět. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky a přidáme do pánve. Cizrnu slijeme od nálevu, propláchneme a také přidáme společně s prolisovaným česnekem na pánev. Vše dusíme do změknutí rajčat. Nakonec přilijeme kokosové mléko a ještě pár minut prohřejeme. Osolíme podle chuti a můžeme podávat. Zdobíme třeba čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Jako příloha se hodí basmati rýže nebo indické placky chapati.

2016-07-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI