Cukeťák zpět

Ingredience:
cuketa1000 glibovolná uzenina300 ggouda250 g
vejce4 ksstrouhanka2 hrnkyčesnek6 stroužků
větší cibule kssušená majoránka1 lžícelibeček a petrželová nať2 hrsti
olej1 hrnekkypřící prášek do pečiva1 sáčeksůl dle chuti
pepř dle chutiolej ve spreji nebo jiný tuk na vymazání plechustrouhanka na vysypání plechu
cuketa 1000 g, libovolná uzenina 300 g, gouda 250 g, vejce 4 ks, strouhanka 2 hrnky, česnek 6 stroužků, větší cibule ks, sušená majoránka 1 lžíce, libeček a petrželová nať 2 hrsti, olej 1 hrnek, kypřící prášek do pečiva 1 sáček, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej ve spreji nebo jiný tuk na vymazání plechu, strouhanka na vysypání plechu

Příprava

Kdo má rád cuketu, určitě se potěší se z tohoto receptu, který je nadmíru snadný a chutný. Nezapomeňte na kvalitní uzeninu a tzatziky, které tento oběd příjemně osvěží.

Cuketku omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme lžící semínka. Loupat nemusíme. Pak ji nahrubo nastrouháme na slzičkovém struhadle, trochu posolíme a necháme vypotit. Přebytečnou vodu vymačkáme a slijeme. Do mísy dáme nastrouhanou a vymačkanou cuketu, přidáme všechny ingredience a promícháme. Sýr a cibuli taktéž nahrubo nastrouháme, česnek rozmačkáme a uzeninu nakrájíme na kostičky. Podle chuti osolíme a opepříme. Bylinky najemno nasekáme. Velký pekáč se zvýšeným okrajem vymažeme tukem nebo vystříkáme olejovým sprejem a vysypeme strouhankou. Cuketovou směs pomocí stěrky zarovnáme do plechu a v troubě na 200 st. zapékáme 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 a ještě zapékáme dalších 15 min. dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. Výborné jsou i tzatziky. Cukeťák je výborný i zastudena.

2015-07-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI