Cuketové karbanátky s jogurtovou omáčkou zpět

Karbanátky:
středně velké cukety3 kskvalitní corn flakes (rozmixovat)3 hrnkykukuřičná moukacca 1/2 hrnku
vejce1 ksstrouhaný parmazáncca 3 lžícečesnek1 stroužek
sůl dle chutipepř dle chutiolivový olej dle potřeby
Omáčka:
jogurt dle potřebystrouhaný parmazán dle chutičesnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
středně velké cukety 3 ks, kvalitní corn flakes (rozmixovat) 3 hrnky, kukuřičná mouka cca 1/2 hrnku, vejce 1 ks, strouhaný parmazán cca 3 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, jogurt dle potřeby, strouhaný parmazán dle chuti, česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Je léto a s ním je tu spousta cuket, všude. Tahle skvělá zelenina se dá použít na tisíce způsobů a vždycky je dobrá. Doteď jsme dělaly hlavně grilovanou a opékanou na pánvi, takže přišel čas na změnu, alespoň pro jednou. Zeleninový karbanátky jsem nedělala už dost dlouho a vůbec nechápu proč. Takže cuketa šla do karbanátků a k nim jsem udělala jen super easy jogurtovou omáčku.

Do jídel tohohle typu dost nerada dávám klasickou mouku s lepkem. Většinou ji nahradí kukuřice, jako tady. Ráda používám corn flakes (s dobrým složením, pozor na ně), který pak umixuju, a mají za prvý trochu zajímavější strukturu, za druhý jsou taky takový lehčí. Až pak dosypávám mouku (kukuřičnou) podle potřeby.

A teď k postupu…

Cuketu nastrouháme na jemným struhadle. Necháme chvilku, pár minut, odpočinout. A to tím způsobem, že u jedný strany misky uděláme do hmoty ďolík až na dno. V té prohlubni se nám začne sbírat voda z cukety, kterou opatrně vylijeme nebo lžící vybereme. Chceme se zbavit přebytečný tekutiny.

Poté přidáme vejce, umleté corn flakes, parmezán, prolisovaný česnek, osolíme+opepříme.Dobře promícháme. Podle potřeby postupně přidáváme kukuřičnou mouku, až získáme pěkný trošku vlhčí těsto. Karbanátky chceme mít foremný, ale zas to nesmí být samá mouka. Z hmoty formujeme kuličky, ty pak rozplácneme do formy karbenátku o tloušťce tak 1-1.5 cm.

Karbanátky opékáme na dobře rozpálené pánvi s troškou olivového oleje, z obou stran.

(vždycky se vyplatí udělat jeden zkušební a podle něj pak případně dochutit směs)

Teď už zbývá jen jogurtová omáčka. V misce smícháme všechny suroviny – jogurt s parmezánem, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. A máme hotovo.

2016-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI