Domácí hamburger zpět

Celozrnné bulky (8 ks):
hladká mouka100 gclozrnná špaldová mouka300 gvoda250 ml
máslo40 gsušené droždí1 balíčekcukr krystal1 lžička
sůl1 a 1/2 lžičkydrcený kmín1/2 lžičkysezamová semínka dle potřeby
Karbanátky (8 ks):
mleté hovězí maso500 gvejce1 ksčesnek2 stroužky
sůl1 lžičkamajoránka1/2 lžičky
Dresink:
zakysaná smetana 15%200 gmenší cibule1/2 kssterilovaná okurka1 ks
plnotučná hořčice1 lžičkařeřicha hrstsůl dle chuti
cukr dle chuti
Na ozdobu:
plátkový sýr4 ksledový salát dle potřebyrajče dle potřeby
hladká mouka 100 g, clozrnná špaldová mouka 300 g, voda 250 ml, máslo 40 g, sušené droždí 1 balíček, cukr krystal 1 lžička, sůl 1 a 1/2 lžičky, drcený kmín 1/2 lžičky, sezamová semínka dle potřeby, mleté hovězí maso 500 g, vejce 1 ks, česnek 2 stroužky, sůl 1 lžička, majoránka 1/2 lžičky, zakysaná smetana 15% 200 g, menší cibule 1/2 ks, sterilovaná okurka 1 ks, plnotučná hořčice 1 lžička, řeřicha hrst, sůl dle chuti, cukr dle chuti, plátkový sýr 4 ks, ledový salát dle potřeby, rajče dle potřeby

Příprava

Manžel mi asi tři dny básnil o tom, že by si dal pořádný hamburger. Jenže zároveň jako sportovec si drží štíhlou linii (smích) a tak jsem se pokusila jeho přání vyplnit v trochu odlehčené, ale zároveň stejně chutné verzi hamburgerů. Myslím, že se to povedlo.

Celozrnné bulky 8 ks:

Těsto nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.

Karbenátky 8 ks:

Maso smícháme s vejcem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Necháme chvilku odležet a tvoříme karbenátky. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 minut při 200 stupních.

Dresink:

Cibuli nasekáme najemno, okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí, nasekanou řeřichou a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.

Na ozdobu:

Bulky si podélně rozkrojíme, obložíme karbenátkem, plátkem sýru, zeleninou a navrch dresinkem ze zakysané smetany.

2016-02-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI