Dýňáky s jogurtovo-česnekovým dipem zpět

Ingredience:
máslová dýně1/2 ksbatát1 ksvejce2 ks
majoránka3 lžičkychia semínka3 lžičkyzázvorová šťáva2 lžičky
bílý jogurt5 velkých lžicšpaldová chlebová mouka8 velkých lžicsůl špetka
Jogurtovo-česnekový dip:
bílý jogurt5 velkých lžicčesnek1 větší stroužek
máslová dýně 1/2 ks, batát 1 ks, vejce 2 ks, majoránka 3 lžičky, chia semínka 3 lžičky, zázvorová šťáva 2 lžičky, bílý jogurt 5 velkých lžic, špaldová chlebová mouka 8 velkých lžic, sůl špetka, bílý jogurt 5 velkých lžic, česnek 1 větší stroužek

Příprava

Konečně máme tento měsíc volný víkend, kdy jsme doma. Tak jsem ho nechtěla strávit v kuchyni. Hlavně poslední dobou opět neustále bojuji s myšlenkou co zase uvařit, co budeme jíst a jelikož mi Klaudinka ještě tolik nepoví co by ráda a manžel mi s větou "já nevím" moc nepomůže, padla volba na nějaké placky. Chtěla zase něco trochu jiného, tak vznikly tyto dýňáky.

Vše smícháme dohromady. Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu rozplácneme. Pečeme na 200° přibližně 25 minut do zlatova.

Jogurtovo-česnekový dip:

Stroužek česneku prolisujeme do jogurtu a promícháme.

2016-02-03 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 14 placek.

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI