Francouzské řízky zpět

Marináda:
ocet dle chutiolej trochusůl špetka
pepř špetkacibule dle chutikuřecí prsní řízky, ale lze i z vepřové kýty dle potřeby
Těstíčko:
vejce2 ksolej1 lžičkahladká mouka dle potřeby
sůl špetkavoda nebo bílé víno na případné zředění kapka
ocet dle chuti, olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, cibule dle chuti, kuřecí prsní řízky, ale lze i z vepřové kýty dle potřeby, vejce 2 ks, olej 1 lžička, hladká mouka dle potřeby, sůl špetka, voda nebo bílé víno na případné zředění kapka

Příprava

Na tento recept si můžete zvolit maso, dle toho co máte zrovna k dispozici. Kuřecí maso nebo vepřové. Hlavní zvláštností v receptu je octová marináda, která se do masa vpíjí opravdu celou noc. Můžete se připravit na kyselejší chuť s cibulovým doprovodem.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.
V den D maso vyjmeme, pořádně papírovou utěrkou zbavíme marinády, protáhneme v hladké mouce a následně v těstíčku. To vymícháme do hustější konzistence. Bude-li příliš husté, zředíme kapkou vody či vína. Na oleji či sádle smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Podáme např. s bramborovou kaší.
Řízky mají lehce navinulou chuť, chutnají výrazně po cibuli.

2014-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI