Grilovaná makrela se sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
olivový olej3 lžícečerstvě vymačkaná citrónová šťáva2 lžícechilli špetka
sůl špetkačerstvě mletý pepř špetkamakrela (4 filety na dvě porce)2 ks
rukola50 gpetrželová nať20 gsušená rajčata nakrájená na proužky4 ks
ocet Balsamico2 lžíce
olivový olej 3 lžíce, čerstvě vymačkaná citrónová šťáva 2 lžíce, chilli špetka, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, makrela (4 filety na dvě porce) 2 ks, rukola 50 g, petrželová nať 20 g, sušená rajčata nakrájená na proužky 4 ks, ocet Balsamico 2 lžíce

Příprava

Pokud máte rádi ryby, určitě vyzkoušejte tento recept a ogrilujte si makrelu.

Jdeme na to... :-)

Připravíme si marinádu: Do olivového oleje přidáme chilli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Z makrel uděláme dva filety, které na 10 minut vložíme do marinády. Mezitím si na talíře naaranžujeme rukolu a petržel (můžeme přidat pár cherry rajčátek na čtvrtky). Makrely opékáme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů. Cca půl minuty - minutu. Podle velikosti ryb. Potom otočte a stejnou dobu opékejte i z druhé strany. Filety přendejte na talíř, přidejte sušená rajčata. Na pánev vlijte zbylou marinádu, přidejte balsamicový ocet a nechte 30 vteřin povařit. Horkým dresinkem pokapejte rybu s rukolou.

PŘEJI DOBROU CHUŤ! 

2013-12-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI