Hovězí na paprikách zpět

Ingredience:
hovězí kližka1 kgvětší cibule2 kcčesnek5 stroužků
červené paprikové lusky2 ksžluté paprikové lusky2 kstymiánové lístky hrstička
masový vývar dle potřebysůl dle chutičerstvě drcený pepř špetka
kokosový olej trochu
hovězí kližka 1 kg, větší cibule 2 kc, česnek 5 stroužků, červené paprikové lusky 2 ks, žluté paprikové lusky 2 ks, tymiánové lístky hrstička, masový vývar dle potřeby, sůl dle chuti, čerstvě drcený pepř špetka, kokosový olej trochu

Příprava

Zase ta kližka..můj asi nejoblíbenější kousek hovězího svalstva. Dá se vařit, péct i dusit a vždycky chutná dobře, šťavnatá v každém kousku. Přitom si i delším varem zachová svou strukturu a nerozvaří se na vlákna. Skvěle si rozumí s každou zeleninou, bylinkami i kořením. A taky je fotogenická, na talíři vždycky vypadá přesvědčivě. 

Na hrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme na kokosovém oleji, přidáme česnek a necháme rozvonět. Vhodíme na kostky pokrájené maso, které trochu orestujeme, necháme zatáhnout. Přisypeme pokrájené lístky tymiánu, posypeme drceným pepřem a podlijeme vývarem (lehce nad úroveň masa). Podle potřeby dosolíme. 

Přikryté a při 180 stupních zhruba hodinku pečeme. Poté vmícháme na hrubo pokrájené papriky a dopečeme do měkka, zhruba další hodinku.

2014-12-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI