Hovězí rolky s omáčkou z pečené zeleniny a jáhly zpět

Ingredience:
hovězí maso4 plátkydušená šunka4 plátkygouda4 plátky
mrkev1 ksceler (stejné množství jako mrkve) kousekmáslová dýně400 g
víno1 dclsmetana50 mlmáslo plátek
ovesné vločky2 lžícekremžská hořčice1 lžícesůl dle chuti
pepř špetkatymián dle chutiolej dle potřeby
vařené jáhly dle potřeby
hovězí maso 4 plátky, dušená šunka 4 plátky, gouda 4 plátky, mrkev 1 ks, celer (stejné množství jako mrkve) kousek, máslová dýně 400 g, víno 1 dcl, smetana 50 ml, máslo plátek, ovesné vločky 2 lžíce, kremžská hořčice 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, tymián dle chuti, olej dle potřeby, vařené jáhly dle potřeby

Příprava

Přemýšlela jsem, co udělat z plátku hovězího. Ptáčci jsou nuda, nemám chuť vařit se s vejci. Chci něco zeleninového...Tak z toho vznikla tahle jemná omáčka s chutí tymiánu a lahodným masíčkem.

Plátky naklepejte a osolte (opepřete). Každý plátek potřete hořčicí a posypte tymiánem. Na každý plátek masa dejte jeden plátek šunky a jeden plátek sýra. Zamotejte do rolky a zajistěte jehlou na maso.
V hrnci rozpalte olej a opečte zprudka všechny rolky dozlatova. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Zalijte dostatkem vody, aby byly rolky ponořené. Posypte asi půl lžičky tymiánu a osolte. Duste maso do měkka. Já vařila v tlakovém hrnci zhruba hodinu. 
Mezi tím očistěte mrkev a celer. Nakrájejte na kousky. Dýni vypeckujte, neloupejte. Dejte do předem vyhřáté trouby péct v misce podlité trochou vody do změknutí. 
Když je zelenina měkká, odřízněte z dýně slupku, jde to krásně a nemusíte si zničit ruce a škrapku nad loupáním syrové.
Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce. Do vzniklé šťávy nasypte vločky a nechte chvíli zavařit. Pak přidejte zeleninu a rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou a máslem.

Kdo nechce, nemusí vločky použít a nechá si omáčku zredukovat a tím docílí požadované hustoty.

Podávejte s jáhly, těstovinami nebo třeba noky.

2015-11-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI