Hovězí s dýňovou omáčkou a hrnkovým knedlíkem

zpět
Hovězí s dýňovou omáčkou a hrnkovým knedlíkem
Ingredience: hovězí maso800 gslaniny / špek150 g
dýně hokaido 1/2celer1 ksmrkev2 ks
menší rajče2 kscitron1 ksbobkový list4 ks
nové koření4 ksbílé víno3 dclvoda3 dcl
smetana2 dclsůl špetkapepř špetka
Hrnkový knedlík:
mléka1 hrnekhrubá mouka1 hrnekvejce2 ks
rohlík2 kssůl1 lžička
Ingredience: , hovězí maso 800 g, slaniny / špek 150 g, dýně hokaido 1/2, celer 1 ks, mrkev 2 ks, menší rajče 2 ks, citron 1 ks, bobkový list 4 ks, nové koření 4 ks, bílé víno 3 dcl, voda 3 dcl, smetana 2 dcl, sůl špetka, pepř špetka, mléka 1 hrnek, hrubá mouka 1 hrnek, vejce 2 ks, rohlík 2 ks, sůl 1 lžička

Příprava

Nedávno mě kamarádka prosila o radu s tím, že v lednici má jen hovězí maso a dýni. Inspirována svíčkovou omáčkou, na kterou jsem měla obrovskou chuť hned, když řekla "mám hovězí a nevím co z něj", vymyslela jsem pro ni tuto omáčku. A od té doby jsem měla místo svíčkové chuť na ni, takže ani realizace z mé strany na sebe nenechala dlouho čekat. 

Tuhle omáčku jsem dělala v podstatě, jako svíčkovou, jen jsem přidala dýni. Hovězí maso jsem nasolila a prošpikovala špekem. Můžete použít i libovolnou slaninu. prostě, co dům dá. Položila na plech a zasypala ho drobně nakrájenou zeleninou, kterou jsme si připravili dle surovin. Samozřejmě koření nezapomenout a zalít bílým vínem. Zbytek dolejete vodou a zavíráme plech. Dáme do trouby cca. na dvě hodiny, dokud není hovězí maso měkké.
Poté vyndám maso, přecedím šťávu či si dáte práci s vyndáváním koření zvlášť.
Poté rozmixuji, zjemním smetanou, kterou nechám lehce projít varem a případně dochutím. Solí, vínem či octem. Dle chuti každého.

přeji Vám doboru chuť!


2014-09-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostsvatba
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI