Hovězí závitek s rýží zpět

Ingredience:
hovězí zadní250 gstroužky česneku2 ksplnotučná hořčice na maso2 lžíce
pepř špetkasůl špetkaplátek slaniny5 ks
sýr s modrou plísní80 gsádlo2 lžícecibule1 ks
plnotučné hořčice na omáčku2 lžičkyhovězí vývar250 - 300 mlhotová jíška tmavá1 lžíce
másla1 lžíce
hovězí zadní 250 g, stroužky česneku 2 ks, plnotučná hořčice na maso 2 lžíce, pepř špetka, sůl špetka, plátek slaniny 5 ks, sýr s modrou plísní 80 g, sádlo 2 lžíce, cibule 1 ks, plnotučné hořčice na omáčku 2 lžičky, hovězí vývar 250 - 300 ml, hotová jíška tmavá 1 lžíce, másla 1 lžíce

Příprava

Milovníci závitků si jistě přijdou na své. Ač to nevypadá, tento recept je velmi jednoduchý a nemusí se obávat, ani začátečník.

Plátek masa naklepeme natenko mezi dvěma mikroténovými foliemi.
Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Poklademe plátky slaniny a hranolkami sýra.
Pevně zavineme a svážeme potravinářskou nití.
Na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran orestujeme a odložíme stranou.
Na témže sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přidáme hořčici a chvilku restujeme.
Maso vrátíme zpět a podlejeme hovězím vývarem. Dusíme doměkka zhruba hodinu. Závitek poté vyjmeme a uchováváme v teple. Nezapomeneme odmotat nitě. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr přidáme máslo i maso. 

Podáváme s rýži a případně vařenou zeleninou a posypeme lehce čerstvou petrželkou, jako já sama. Přeji doboru chuť!

2015-03-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI