Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré zpět

Hrachová kaše:
půlený žlutý hrách500 gvoda2 lhimalájská růžová sůl1 lžička
Rozmarýnové krůtí stehno:
krůtí stehno1 ksvoda na podlití150 mlmenší cibule1 ks
rozmarýn1 lžičkahimalájská růžová sůl špetka
Pyré z pečené mrkve a česneku:
česnek1 větší paličkamenší mrkev4 ks
půlený žlutý hrách 500 g, voda 2 l, himalájská růžová sůl 1 lžička, krůtí stehno 1 ks, voda na podlití 150 ml, menší cibule 1 ks, rozmarýn 1 lžička, himalájská růžová sůl špetka, česnek 1 větší palička, menší mrkev 4 ks

Příprava

Každoročně před Vánoci odebíráme domácí krůtu, máme pak skvělou zásobu masa, kterou postupně využíváme. Když jsem přemýšlela co vařit, jelikož jsem převážně přes polévky, tak volba padla na krůtí stehno. Dále oko padlo na naší krabici s luštěninami a řekla jsem si, že bych mohla zkusit něco z hrachu. Ani nevím, kdy naposled jsem měla hrachovou kaši, ale nechtěla jsem takovou tu starou klasiku, jenže jsem ani nevěděla jak to k sobě zakomponovat. Nakonec jsem ještě našla pár mrkví od mamky ze zahrady a nápad byl na světě.

Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a vaříme přibližně hodinu do měkka. Mezitím si rozpálíme troubu a připravíme krůtí stehno, které vložíme do pekáče, posypeme rozmarýnem, špetkou soli a vložíme do trouby. Připravíme si česnek, který oloupeme a každý měsíček rozkrojíme na půl. Oloupeme si mrkev, kterou rozkrojíme jak podélně tak napříč. Jakmile stehno pustí trochu šťávy, přilijeme 150ml vody a přidáme česnek s mrkví. Pečeme zhruba hodinu, v posledních minutách zvýšíme teplotu, aby se vytvořila kůrka. Hrachová kaše bude hotová dřív než stehno. Odstavíme jí ze sporáku, rozmixujeme a přiklopíme pokličkou. Když je stehno upečené, odebereme si do misky česnek s mrkví a rozmixujeme do hladka. A teď máme hotovo. Přeji dobrou chuť.

2016-01-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI