Indonéské kuřecí teriyaki zpět

Ingredience:
Arak (nebo rýžové víno)30 ml (2 lžíce)kvalitní sojová omáčka60 ml (4 lžíce)světlý třtinový cukr2 lžíce
strouhaný čerstvý zázvor2 lžičkysezamový olej pár kapekkuřecí maso750 g
arašídový olej (na pánev)1 lžičkarýže jako příloha
Arak (nebo rýžové víno) 30 ml (2 lžíce), kvalitní sojová omáčka 60 ml (4 lžíce), světlý třtinový cukr 2 lžíce, strouhaný čerstvý zázvor 2 lžičky, sezamový olej pár kapek, kuřecí maso 750 g, arašídový olej (na pánev) 1 lžička, rýže jako příloha

Příprava

Nechala jsem se inspirovat z Chuť domácí kuchyně - Nigella Lawson. Jemně upraveno: Saké jsem nahradila originál Arakem z Bali.

V misce smícháme Arak, sojovku, třtinový cukr, zázvor a sezamový olej. Dobře vymícháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na kousky cca 2x2 cm.
Necháme cca hodinku marinovat. 
Ve velké, ale mělké pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády. Restujeme, dokud není maso propečené. Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z pánve vyndáme a udržujeme v teple. Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup. Vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou.
Podáváme s dušenou rýží.

2014-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI