Jarní frittata zpět

Ingredience:
střední brambora1 ksjarní cibulka2 ksčerstvě vyloupaný hrášek hrst
vejce2 kssmetana1 lžíceparmazán1 lžíce
máslo1 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
střední brambora 1 ks, jarní cibulka 2 ks, čerstvě vyloupaný hrášek hrst, vejce 2 ks, smetana 1 lžíce, parmazán 1 lžíce, máslo 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tentokrát mám pro vás jednu jarní rychlovku. Obědy pro jednoho jsou pro mě stále ještě výzva, protože jednak v takovém malém množství moc vařit neumím a druhak se mi do toho ani moc nechce, protože vařit pro sebe samu mě zkrátka zrovna moc nebaví. Když mi ale v bedýnce přišly nové brambory, jarní cibulka a hráškové lusky, tak jsem z toho udělala tuhle frittatu a pochutnala jsem si já, ale i píďa, která už pomalu, ale jistě začíná jíst i naše dospělácké (neochucené) jídlo. Frittaty mám obecně dost ráda, protože se do nich schová ledasjaký zbytek z lednice a studené se dají servírovat i jako fajn pohoštění na párty. Množství surovin samozřejmě vynásobte dle potřeby.

Pokud máte novou bramboru, tak ji jen lehce pod vodou odrhněte, pozdní bramboru oškrábejte. Nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a pět minut vařte v mírně osolené vodě. Mezitím nakrájejte cibulky, část pokrájené natě si odložte stranou. V menší pánvičce na másle osmažte cibulku do změknutí, bude to jen chvilička. Slijte brambory, přidejte je k cibulce a dál opékejte. Po zhruba pěti minutách (brambory by měly být lehce opečené) přidejte hrášek. 

V misce promíchejte vajíčka, smetanu a parmazán, osolte a opepřete. Rovnoměrně zalijte zeleninu v pánvičce a opékejte na středním stupni, dokud nebudu vajíčka ztuhlá. Pak pomocí pokličky frittatu obraťte (přikryjte pánev, obraťte, aby ležela na pokličce a sesuňte zpět do pánve) a ještě chvilku ji do zezlátnutí opékejte i na druhé straně. Přesuňte na talíř a posypte zbylou cibulkovou natí. Podávejte se salátkem nebo s pečivem. Dobrou chuť!

2018-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI