Jemný kuskus s lahodnou panenkou zpět

Kuskus:
kuskus1,5 hrnkuslepičí nebo kuřecí silný vývar3 hrnkynasekaná nakládaná sušená rajčata3 lžíce
olej z nakládaných rajčat15 lžíce
Panenka:
panenka v celkucca 3/4 kgmed1,5 lžíceuzená paprika1 lžička
drcený římský kmín1 lžičkahrubozrnná hořčice1 lžícekajenský pepř1/2 lžičky
sušený koriandr1 lžičkaolivový olej1 lžícesůl dle chuti
pepř špetka
kuskus 1,5 hrnku, slepičí nebo kuřecí silný vývar 3 hrnky, nasekaná nakládaná sušená rajčata 3 lžíce, olej z nakládaných rajčat 15 lžíce, panenka v celku cca 3/4 kg, med 1,5 lžíce, uzená paprika 1 lžička, drcený římský kmín 1 lžička, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, kajenský pepř 1/2 lžičky, sušený koriandr 1 lžička, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Svátky jsou za námi a před námi je jistě skvělý a chutný nový rok 2016. Všem svým příznivcům i náhodným čtenářům přeji jen to nejlepší, hlavně zdraví, lásku a spoustu kulinářských zážitků.

Zároveň moc děkuji za přízeň. Cením si každého komentáře, pochvaly i kritiky. 
Chvilku jsem měla pauzu ve psaní, protože jsem připravovala vše na svátky a hostila rodinu a přátele a vůbec neměla čas. Ale neustále jsem na to psaní myslela a už mě svrběla ruka. Zároveň jsem špekulovala, co by se dalo zlepšit a čím vás potěšit. Rozhodla jsem se přidávat kromě svých receptů i více originálních receptů klasických kuchyní, receptů jiných kuchařů, které jsem vyzkoušela, tipů na produkty, kuchyňské pomocníky a kuchařky. Snad vás to potěší a bude to pro vás zajímavé a bude se vám i nadále na Rendlíku líbit a svou přízeň mi zachováte. Dnešní příspěvek bude ještě klasický, tedy recept, který jsem vytvořila já.
Jde o naprostou rychlovku s nádechem orientu, která je zároveň lehká a troufám si říct, že i dietní. A to se teď po jídelních orgiích určitě počítá.
Nejdříve si připravte panenku. Očistěte ji a osolte a opepřete ze všech stran.
Rozpalte pánev a přidejte olivový olej. Panenku ze všech stran opečte. Mezitím co se opéká panenka, smíchejte v míse med, papriku, kmín, hořčici, kajenský pepř, koriandr a 2 lžíce vody. Vše pořádně promíchejte metličkou. Jakmile je panenka opečená dejte ji do marinády a pořádně ji v ní obalte. Rozpalte si troubu na 170°C. Jakmile je trouba rozpálená (maso se mezitím chvilku marinovalo), dejte do trouby pekáček s pečícím papírem a rozehřejte ho. Pak do něho vložte panenku a pečte cca 15-20 minut podle velikosti panenky. Já používám kuchyňský teploměr a panenku máme rádi když má cca 65°C. 
Mezitím, co se peče panenka, si připravte kuskus.
Ten nasypte do mísy, promíchejte s rajčaty a olejem. Uveďte k varu vývar a kuskus zalijte. Přiklopte talířem a nechejte odležet.
Když je hotová panenka, vytáhněte ji z pekáčku na dřevěné prkýnko a nechejte odležet asi 10 minut.
Kuskus načechrejte vidličkou a podávejte s panenkou nakrájenou na tenčí plátky.
2016-01-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI