Králík na zelenině zpět

Ingredience:
králík4 porceslanina dle chutipórek nakrájený najemno hrst
kapie1 kscherrry rajčata (žlutá)250 gdijonská hořčice dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
králík 4 porce, slanina dle chuti, pórek nakrájený najemno hrst, kapie 1 ks, cherrry rajčata (žlutá) 250 g, dijonská hořčice dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Králík... Velmi chutné a zdravé maso, přesto velmi opomíjené. U nás doma máme králíka moc rádi, proto zkouším pokaždé vymyslet něco trochu jiného, abychom nejedli stále to samé. Dnes jsem upekla králíka na zelenině a podávala jsem ho s jasmínovou rýží.

Omytého králíka osušte, pokud chcete, maso můžete prošpikovat slaninou. Ze slaniny si nakrájejte špalíčky a špičkou nože udělejte do masa zářezy, kam pak strčíte slaninu. 

Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí. Do pekáčku dejte pórek, nakrájenou kapii a cherry rajčata. Na zeleninu posaďte maso, podlijte trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na dvě hodiny. Před dopečením odklopte víko a nechte opéct na barvu, polijte výpekem.

Servírujte s jasmínovou rýží a čerstvým salátem.

2017-03-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI