Králík s vepřovými výpečky na černém pivu zpět

Ingredience:
zadní králičí nohy4 ksvepřová plec900 gškvařené vepřové sádlo150 g
10° černé pivo nebo voda350 mlvývar200 mlkmín2 lžíce
velká cibule2 ksčesnek8 stroužkůbobkový list2 ks
nové koření6 kuličekpepř6 kuličeksůl dle chuti
zadní králičí nohy 4 ks, vepřová plec 900 g, škvařené vepřové sádlo 150 g, 10° černé pivo nebo voda 350 ml, vývar 200 ml, kmín 2 lžíce, velká cibule 2 ks, česnek 8 stroužků, bobkový list 2 ks, nové koření 6 kuliček, pepř 6 kuliček, sůl dle chuti

Příprava

Ráda používám při pečení masa černé pivo. Hezky zabarví šťávu i kůrčičku na mase.

Cibule a česnek nakrájíme nadrobno a společně s kořením dáme do velkého pekáče. Plecko naporcujeme na větší kusy a všechno maso osolíme. Vložíme k cibuli, posypeme kmínem a poklademe kousky sádla.
Podlijeme pivem, vývarem a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 165°C na 70 minut.
Poté víko odstraníme, teplotu zvýšíme na 200°C a za občasného polévání výpekem dopékáme doměkka a na barvu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

2016-12-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI