Krevety na kari zpět

Ingredience:
vloupané krevety1 kgmáslo50 gčesnek6 větších stroužků
zelená kari pasta1 lžícečerstvý zázvor kousekcitronová tráva stonek
kokosové mléko200 mlkokosový krém200 mlčerstvý korindr hrst
limetka dle chuti
vloupané krevety 1 kg, máslo 50 g, česnek 6 větších stroužků, zelená kari pasta 1 lžíce, čerstvý zázvor kousek, citronová tráva stonek, kokosové mléko 200 ml, kokosový krém 200 ml, čerstvý korindr hrst, limetka dle chuti

Příprava

V tomto receptu najdete úplně to nejlepší, co můžete ke krevetám přidat. Samá ingredience, která vás svými chutěmi úplně pohltí. Jdeme na to, život je krátký, tak ať stojí za to, no ne?

Zázvor a česnek nastrouhejte, citronovou trávu pokrájejte na delší kousky a plochou nože lehce rozmělněte, aby se uvolnilo více aroma. Ve větší pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte zázvor, česnek, kari pastu a citronovou trávu. Několikrát promíchejte, do rozvonění všech ingrediencí a rozpuštění kari pasty. Pak podlijte kokosovým mlékem i krémem, osolte, přikryjte poklicí a asi 7 minutek povařte. Omáčku nechte jen lehce probublávat.

Do omáčky vsypte očištěné krevety, několikrát promíchejte, opět přiklopte poklicí a nechte další dvě minuty povařit, do zrůžovění krevet. Hotové krevety zakápněte pořádnou dávkou limetkové šťávy a posypte čerstvě posekaným koriandrem.

Jako příloha se výborně hodí vaječná omeleta připravená ve větší pánvi na hodně tenko a pokrájená na jemné proužky, tedy vaječné nudle.

2015-07-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI