Krkovice ve sladkokyselé šťávě zpět

Ingredience:
krkovice4 plátkycibule2 ksšípková zavařenina2 lžíce
sojová omáčka2 - 3 lžíceocet balsamico1 lžícezázvor nastrouhaný na jemnocca 3 cm
česnek nastrouhaný na jemno3 stroužkyškrob dle potřebypepř špetka
sůl dle chutiolej trochu
krkovice 4 plátky, cibule 2 ks, šípková zavařenina 2 lžíce, sojová omáčka 2 - 3 lžíce, ocet balsamico 1 lžíce, zázvor nastrouhaný na jemno cca 3 cm, česnek nastrouhaný na jemno 3 stroužky, škrob dle potřeby, pepř špetka, sůl dle chuti, olej trochu

Příprava

Máte rádi krkovici? Já z vepřového snad nejvíc. Hlavně na grilování. Tentokrát jsem připravila krkovici se sladkokyselou omáčkou nebo spíš takovým sosíkem. Moc nám chutnalo, snad bude i vám, pokud vyzkoušíte.

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme solamylem. Na pánvi s olejem orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a přendáme ji do pekáčku. Pak opečeme krkovici z obou stran a dáme na cibuli.
Smícháme šípkovou zavařeninu, sojovou omáčku, ocet, zázvor a česnek a nalijeme na maso. Malinko podlijeme vodou a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Podle potřeby podléváme. Pečeme 30 minut, poté odkryjeme a dopečeme. Já jsem podávala s kuskusem.

2015-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI