Krůtí guláš červenou řepou z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
krůtí prsa800 gvětší červená řepa1 ksvelká cibule1 ks
krájená rajčata1 konzervajarní cibulka2 ksčesnek2 stroužky
majoránka1 lžíceuzená mletá paprika1 lžícekmín1 lžička
České Ghíčko dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
krůtí prsa 800 g, větší červená řepa 1 ks, velká cibule 1 ks, krájená rajčata 1 konzerva, jarní cibulka 2 ks, česnek 2 stroužky, majoránka 1 lžíce, uzená mletá paprika 1 lžíce, kmín 1 lžička, České Ghíčko dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tak trochu jsem se obávala, co na dnešní oběd řeknou ti moji strávníci. Ale obavy byly zbytečné, malá si mlaskala a ani nedutala a velkej říkal, že to bylo výborný. Tak asi úspěch.

Krůtí maso nakrájíme na velké kostky a zprudka ho orestujeme na ghíčku. Když je maso zatáhlé, vyndáme ho a na výpeku orestujeme cibulku pěkně dozlatova. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky a kostičky červené řepy. Společně ještě chvilku restujeme a pak zalijeme sekanými rajčaty. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, uzenou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme i s masem, přemístíme do pomalého hrnce a podlijeme asi půl hrnkem vody. Necháme pomalit na stupeň LOW asi 8 hodin (přes noc). Ráno vybereme maso a zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku. Můžeme ještě dochutit nebo lehce zahustit, ale není to potřeba. Dobrou chuť!

2016-08-30 Hlavní chody

Poznámka

Dělala jsem sice v pomalém hrnci, ale můžete bez problémů připravit i klasicky. Akorát bych v tom případě asi použila předvařenou nebo předpečenou řepu.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI