Kuře a rybízový dip zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 ksčesnek2 stroužkycibule1 ks
kuřecí vývar150 mlsůl špetkapepř špetka
koření dle chuti
Rybízový dip:
rybíz150 gcukr50 gčervené víno1 dl
malá jarní cibulka s natí1 ksolivový olej1 lžícemleté chilli špetka
mletý zázvor špetkapepř špetkasůl špetka
kuřecí stehna 4 ks, česnek 2 stroužky, cibule 1 ks, kuřecí vývar 150 ml, sůl špetka, pepř špetka, koření dle chuti, rybíz 150 g, cukr 50 g, červené víno 1 dl, malá jarní cibulka s natí 1 ks, olivový olej 1 lžíce, mleté chilli špetka, mletý zázvor špetka, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Netradiční kombinace kuřecího masa a rybízu, milovníci sladkokyselé chutě, těšte se.

Omytá kuřecí stehna osolte, opepřete. Na rozehřátém oleji opečte ze všech stran dozlatova. Přeložte stehna do pekáčku a posypte kořením. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a zalijte vývarem. Přikryjte a pečte v troubě přibližně hodinu (posledních 10 minut pečeme stehna odkrytá).

Rybízový dip:
Jarní cibulku si nakrájíme najemno, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli a zázvoru. Vše pořádně promícháme a necháme 5 minutek odležet. Potom vmícháme rybíz, cukr a víno. Vše rozmícháme a necháme vychladit.

Jako příloha se hodí například hranolky.

2014-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI