Kuře na cibuli zpět

Ingredience:
libovolné kuřecí kousky1 kgcibule800 gkuřecí vývar trochu
sladká paprika2 lžičkyuzená paprika1 lžičkamletý kardamom1/2 lžičky
mletá skořice1/2 lžičkymletý hřebíček1/4 lžičkyolivový olej + kousek másla dle potřeby
sůl dle chutidrcený pepř špetka
libovolné kuřecí kousky 1 kg, cibule 800 g, kuřecí vývar trochu, sladká paprika 2 lžičky, uzená paprika 1 lžička, mletý kardamom 1/2 lžičky, mletá skořice 1/2 lžičky, mletý hřebíček 1/4 lžičky, olivový olej + kousek másla dle potřeby, sůl dle chuti, drcený pepř špetka

Příprava

Tak jo, přiznám to hned na začátku. Za dámu dnes rozhodně nebudu. Tohle jídlo ve mně probouzí nejhlubší zvířecí pudy, kdy se s obrovskou chutí na všechno vrhám rukama a jako barbar hltám sousta téměř bez žvýkání. 

V tomto případě nepomůžou ani rady rodičů, kteří mi vždy vštěpovali, že se jídlo dlabe pomalu za řádného poválení v ústech. 

Situace je o to horší, že je čtvrtek, den půstu, takže musím se svou porcí počkat až do setmění. Zatím jsem alespoň nakrmila hladové krky svých potomků a několikrát polkla naprázdno.

Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, jemně posolíme a na olivovém oleji a másle orestujeme do sklovita. Přihodíme kuřecí kousky, které necháme zatáhnout (lehce orestovat). Přidáme všechna koření a dobře promícháme. Podlijeme trochou vývaru, případně dosolíme a šoupneme do trouby. Při 200 stupních zhruba hodinku pečeme. Během pečení celou směs několikrát promícháme. Nakonec přepneme na gril a necháme pár minutek zprudka opékat.

2014-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI