Kuře na zelí a chlupatý knedlík zpět

Ingredience:
kuřecí čtvrtky2 kskysané zelí300 gcibule1 ks
pikantní papriková klobása1 nožičkasůl dle chutičesnek4 stroužky
sladká mletá paprika1 lžičkakmín2 lžičkykrupicový cukr2 lžičky
slanina100 g12% smetana na vaření1/2 kelímku
Knedlíky:
brambory600 gsůl2 lžičkyvejce1 ks
hrubá mouka200 g
kuřecí čtvrtky 2 ks, kysané zelí 300 g, cibule 1 ks, pikantní papriková klobása 1 nožička, sůl dle chuti, česnek 4 stroužky, sladká mletá paprika 1 lžička, kmín 2 lžičky, krupicový cukr 2 lžičky, slanina 100 g, 12% smetana na vaření 1/2 kelímku, brambory 600 g, sůl 2 lžičky, vejce 1 ks, hrubá mouka 200 g

Příprava

Pokud jste koupili nebo vám v mražáku zbylo kuřátko, máte tip na nedělní oběd, kde se jen po něm zapráší. Chlupaté knedlíky, jsou jen bonusem k zelíčku.

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli. Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku. Dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu. Zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 st. 40 minut. Pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku.

Knedlíky:
Oloupané brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme středně tuhé těsto. Vykrajujeme lžící a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme od bodu varu cca 7 - 10 min. podle velikosti knedlíků.

2015-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI