Kuře v omáčce z granátových jablek zpět

Ingredience:
kuře, ideálně stehna4 porcecibule2 ksčesnek4 stroužky
sladká paprika, poud máte, použijte uzenou papriku špetkasůl dle chutipepř špetka
chilli paprička velikosti malíčku1 ksdrcená rajčata1 knzervavelká zralá granátová jablka2 ks
datlový sirup, můžete nahradit melasou nebo medem3 lžíceolej dle potřeby
kuře, ideálně stehna 4 porce, cibule 2 ks, česnek 4 stroužky, sladká paprika, poud máte, použijte uzenou papriku špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, chilli paprička velikosti malíčku 1 ks, drcená rajčata 1 knzerva, velká zralá granátová jablka 2 ks, datlový sirup, můžete nahradit melasou nebo medem 3 lžíce, olej dle potřeby

Příprava

Chtěla jsem oslavit dvoutisící Like něčím nezvyklým a přitom jednoduchým. Navíc jsem měla v plánu ještě jeden recept s kuřecími prsíčky, proto jsem jako holka spořivá hledala další kuřecí recept. Kuře se totiž snažím vždy kupovat celé.
Z mého bratra se navíc stal potenciální pěstitel granátových jablek, což znamená že musím natrénovat jejich zpracování. Bratře já ti věřím. Volba tedy byla jasná.

Osušené porce kuřete osolte, opepřete a poprašte červenou paprikou. Kuře opečte do na rozpáleném oleji ze všech stran. Opečené kuře vyjměte z pánve a na výpeku restujte cibuli nakrájenou na kolečka a drcený česnek. V momentě kdy začne cibule karamelizovat přidejte drcená rajčata, datlový sirup, chilli nakrájené na kolečka a vymačkanou šťávu z jednoho granátového jablka. Dle chuti dosolte a opepřete 
Vymačkání šťávy z jablka je trochu pracné a doporučuji použít gumové rukavice. Já jsem si semínka vyloupala do jemného cedníku a pak jsem rukou pasírovala tak dlouho, dokud mi v cedníku nezůstaly jenom tuhá jadérka bez dužiny. 
Kuřata přemístěte do pekáčku a zalijte vzniklou omáčkou a pod pokličkou nechte dusit v troubě přibližně hodinu a půl při 175 stupních. Pokud se vám začne vypékat šťáva, tak můžete pochopitelně přidat vodu. 
K hotovému kuřeti přimíchejte ještě polovinu semínek z druhého granátového jablka. 
Podávejte s rýží, ideální je basmati. Já jsem udělala rychlý mandlový pilaf, kdy jsem na olivovém oleji orestovala šalotku nakrájenou na jemné kostičky, přidala jsem plátky mandlí a sekanou petrželku. Vše jsem dochutila špetkou skořice. 
Hotové jídlo podávejte posypané čerstvými semínky granátového jablka.

2015-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI