Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou se špenátovými bramborami zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 kssůl špetkapepř špetka
koření (tymián, rozmarýn, citronová kůra) dle chutibazalka dle potřebysušená rajčata dle potřeby
brambory dle potřebyšpenát dle potřebysmetana trochu
česnek1 stroužekmuškátový oříšek špetka
kuřecí prso 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, koření (tymián, rozmarýn, citronová kůra) dle chuti, bazalka dle potřeby, sušená rajčata dle potřeby, brambory dle potřeby, špenát dle potřeby, smetana trochu, česnek 1 stroužek, muškátový oříšek špetka

Příprava

Tento recept nevyžaduje žádné velké kuchařské umění. Je to jednoduchý, ale velmi chutný pokrm.

Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby nám vznikla co nejširší plocha, kterou poté jemně naklepeme. Dobře dochutíme solí, pepřem, či libovolným kořením, jako je například tymián, rozmarýn nebo citronová kůra. Na jednu polovinu vyskládáme bazalku a na ni sušené rajčata. Druhou polovinou překlopíme a kraje zamotáme tak, aby byla náplň pěkně schovaná. Poté zprudka opečeme na pánvi a necháme dopéct v troubě na 180°C zhruba 20 minut.

Špenátové brambory jsou známá a oblíbená příloha. Je však více způsobů jak tyto brambory dochutit. Já si nejprve předvařím brambory ve slupce, aby měly výraznější chuť. Nasekám si listový špenát a přidám smetanu, česnek, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše promíchám. Poté na pánvi rozšťouchám již uvařené a oloupané brambory a smíchám spolu s dochuceným špenátem.

2014-09-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI