Kuřecí prso s pestem v listovém těstě

zpět
Kuřecí prso s pestem v listovém těstě
Ingredience:
listové těsto1 velký plát (cca 320g)menší kuřecí prsa4 kszelené pesto genovese4 lžičky
cherry rajčátka na stonku400 gzelené fazolky400 gsůl dle chuti
pepř dle chuti
listové těsto 1 velký plát (cca 320g), menší kuřecí prsa 4 ks, zelené pesto genovese 4 lžičky, cherry rajčátka na stonku 400 g, zelené fazolky 400 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tento recept mám z kuchařky 5 ingrediencí od Jamieho Olivera, na kterou jsem psala také krátkou recenzi. Všechny obsažené recepty jsou jednoduché a rychlé a nejinak je tomu i u tohoto kuřátka. Maso v listovém těstě není žádná novinka a vlastně ani nic moc převratného, ale stejně to vždy zafunguje. Já jsem takhle kuře nikdy nedělala, a proto to byl jeden z prvních receptů, které jsem musela vyzkoušet. Navíc jako příloha jsou fazolky s rajčátky, takže se z tohoto jídla stává celkem dietní záležitost. Víc už netřeba dodávat, lepší je to rovnou zkusit.

Troubu předehřejme na 200°C. Plát těsta rozdělíme na 16 širších pruhů a odložíme stranou. Tlustší konec kuřecího prsa nařízneme a lehce naklepeme tak, aby mělo maso všude stejnou šířku. Z obou stran prsa osolíme a opepříme a potřeme pestem. Každý řízek obalíme 4 pruh listového těsta a přečnívající konce založíme dospodu. Obalená kuřecí prsa vložíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme trochou olivového oleje. Rajčátka na stonku také potřeme olejem, osolíme a vložíme k masu na plech nebo je dáme na plech samotný, pod kuře. Pečeme vše cca 30 minut, dokud listové těsto nezezlátne. 

Mezitím si uvaříme fazolky. Máme-li fazolky mražené, rovnou je vaříme v osolené vodě asi 7 - 10 minut. Čerstvé fazolky probereme a uřežeme jim konce, poté uvaříme. Fazolky slijeme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje. Kuře servírujeme naporcované, ať je hezky vidět kresba řezu spolu s fazolkami a pečenými rajčátky.

2018-02-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI