Kuřecí závitky na jehle s schwarzwaldskou šunkou, anglickou slaninou a restovanou zeleninou zpět

Ingredience:
větší kuřecí prsa2 ksschwarzwaldská šunka80 ganglická slanina80 g
sůl špetkačervená paprika1 ksokurka hadovka100 g
cherry rajčátka150 gchřest100 - 150 golivový olej trochu
balzamic glaze dle chuti
větší kuřecí prsa 2 ks, schwarzwaldská šunka 80 g, anglická slanina 80 g, sůl špetka, červená paprika 1 ks, okurka hadovka 100 g, cherry rajčátka 150 g, chřest 100 - 150 g, olivový olej trochu, balzamic glaze dle chuti

Příprava

Máte to kolikrát, jako já? Koupím kuřecí maso a vymýšlím, jak bys se od přešlých obědů odlišila. Někdy zvolím rychlou, barevnou, chutnou variantu se zeleninou, která vás snad neomrzí nikdy. Špízky na jehle opeču na pánvi tak, abych si vychutnala jednotlivé chutě.

S každého kuřecího prsíčka si uděláme 3 plátky. Plátky osolíme a naplníme schwarzwaldskou šunkou, zavineme do závitku. Závitek si omotáme anglickou slaninkou a po třech závitkách napíchneme na jehlici. Na vroubkaté pánvi a trošce olivového oleje opečeme do zlatova z obou stran (pečeme pomalinku, aby se závitek propekl i krásně uvnitř).
Jako příloha je restovaná zeleninka. Zeleninku si opláchneme a chřest si 2 minutky povaříme. Zeleninku nakrájíme na větší kousky, rajčátka a chřest necháváme v celku. Orestujeme také na vroubkaté pánvičce s olivovým olejem asi 2 až 3 minutky. Poté podáváme a ozdobíme balzamicem.

2014-11-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI