Kuskus se zeleninou a fetou zpět

Ingredience:
kuskus1 hrnekzeleninový vývar dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutiextra panenský olivový olej dle potřebykvětový nebo lesní med dle chuti
citronová šťáva + kůra dle chutifeta sýr dle potřebyvětší mrkev2 ks
menší dýně Hokkaido1/2 ks
kuskus 1 hrnek, zeleninový vývar dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, extra panenský olivový olej dle potřeby, květový nebo lesní med dle chuti, citronová šťáva + kůra dle chuti, feta sýr dle potřeby, větší mrkev 2 ks, menší dýně Hokkaido 1/2 ks

Příprava

Tohle je skvělé, bleskově hotové jídlo, které můžete mít klidně i do krabičky do práce, stačí ohřát a je opět vynikající. Plně vegetariánské a nabité vitamíny.

Nejprve si oloupeme mrkev a nakrájíme na tenčí kolečka, dýni neloupeme a nakrájíme ji na větší kostičky. Troubu předehřejeme na 190°C a zeleninu vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vše dobře ochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a zakapeme troškou olivového oleje. Dáme péct dozlatova, cca 20 minut.

Mezitím si nachystáme kuskus, dáme ho do misky a zalijeme horkým vývarem, aby přesahoval kuskus cca o jeden centimetr, přiklopíme a necháme dojít. Hotový kuskus smícháme s dresinkem (trocha medu, olivový olej a citronová šťáva), dochutíme solí a pepřem. Výsledná chuť kuskusu má být jemně nakyslá. Vmícháme zeleninu a trochu strouhané citronové kůry a navrch vše dochutíme feta sýrem. Jednoduché, ale vynikající.

2017-12-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI