Květákový "kuskus" s pečenou dýní a šalvějovým máslem zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1 ksmenší květák1 kssilný drůběží vývar dle potřeby
babské ucho neboli šalvěj pár lístkůmáslo kousekcitronový pepř špetka
citronový pepř špetkamořská sůl špetkaolivový olej trochu
dýně Hokkaido 1 ks, menší květák 1 ks, silný drůběží vývar dle potřeby, babské ucho neboli šalvěj pár lístků, máslo kousek, citronový pepř špetka, citronový pepř špetka, mořská sůl špetka, olivový olej trochu

Příprava

Dostala jsem dárek, moment překvapení a ohromná radost..nic jiného jsem si nemohla přát. Je to asi dost vidět na fotografiích, ta velká změna. Zatím se s přístrojem spíše seznamuji a snažím se ho pokořit. Dost možná by se hodilo i pár hodin odborného školení, tolik čudlíků a funkcí...

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky, silné tak zhruba 1 cm. Kousky dýně narovnáme do menšího pekáčku, posypeme pepřem a solí, zakápneme olejem a rukama pořádně promícháme. Při 180 stupních zhruba 30 minut pečeme, přičemž jednotlivé kousky dýně v polovině pečení obrátíme.

Syrový květák rozmixujeme na drobno a na lžíci másla lehce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, případně dosolíme, dopepříme a dusíme na skus.

Květák přisypeme do pekáčku k měkké dýni a opatrně promícháme. Celou směs přelijeme šalvějovým máslem. Na to potřebujeme rozehřát máslo (asi dvě lžíce), do kterého vhodíme posekané lístky šalvěje, které krátce orestujeme.

Pekáček vložíme zpět do trouby a necháme asi 5 minut pořádně rozvonět.

2014-09-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI