Langoš domácí zpět

Těsto:
droždí42 gsůl1/2 lžičkycukr1/2 lžičky
hladká mouka500 gmléko400 ml
Na langoš:
česnek rozetřený dle chutistrouhaný sýr dle chutikečup dle chuti
droždí 42 g, sůl 1/2 lžičky, cukr 1/2 lžičky, hladká mouka 500 g, mléko 400 ml, česnek rozetřený dle chuti, strouhaný sýr dle chuti, kečup dle chuti

Příprava

Pamatujete ty malé stánky s řadou čekajících na smaženou placku, která se pokapala kečupem a posypala strouhaným sýrem? Myslím, že nejeden z nás tuto stánkovou lahůdku někdy ochutnal. A nyní máte možnost, vyzkoušet si doma, za podstatně menší peníz.

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut.

Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka...můžeme potřít česnekem s olivovým olejem.

2014-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI