Limoncelo Pasta - Těstoviny s citronovou omáčkou zpět

Ingredience:
těstoviny - nejlépe semolinové1 balíčekcitrónová šťáva (cca 5 citrónů)100 mlčerstvá smetana350 ml
strouhaná kůra z poloviny Bio citrónu1/2 ksstrouhaný parmazán5 lžichladkolistá petržel hrstka
sůl špetkabílý pepř špetka
těstoviny - nejlépe semolinové 1 balíček, citrónová šťáva (cca 5 citrónů) 100 ml, čerstvá smetana 350 ml, strouhaná kůra z poloviny Bio citrónu 1/2 ks, strouhaný parmazán 5 lžic, hladkolistá petržel hrstka, sůl špetka, bílý pepř špetka

Příprava

Letní těstoviny, které díky chuti citrónu osvěží.

Přivedeme k varu smetanu, osolíme jí a opepříme, přilijeme citronovou šťávu a strouhanou kůru. Přidáme těstoviny, které jsme předtím uvařili v mírně osolené vodě „al dente“.

Sundáme ze sporáku a vhodíme parmazán a promícháme. Parmazán nasákne tekutinu a jakoby ztvarohovatí. Prosypeme nakrájenou petrželkou, trochu si necháme na dozdobení na talíři. 

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI