Losos na tymiánu, bazalce, citrónu se šťouchaným bramborem, hráškem, mrkvičkou a pažitkou zpět

Ingredience:
losos3 x 150 gtymián3 větvičkybazalka3 - 4 menší lístky
mořská sůl dle chuticitron1/2 ksolivový olej dle potřeby
česnek1 stroužek
Příloha:
Ghí1,5 lžícebrambory5 ksmrkev3 ks
hrášek3 hrstibílá cibule1 ksšalotka1 ks
pažitka dle potřeby
losos 3 x 150 g, tymián 3 větvičky, bazalka 3 - 4 menší lístky, mořská sůl dle chuti, citron 1/2 ks, olivový olej dle potřeby, česnek 1 stroužek, Ghí 1,5 lžíce, brambory 5 ks, mrkev 3 ks, hrášek 3 hrsti, bílá cibule 1 ks, šalotka 1 ks, pažitka dle potřeby

Příprava

Rybičky my rádi a lososa obzvlášť, ryby se snažím zařazovat často jen tatínek už nemá čas na jejich chytání. Na lov lososa manžela posílat rozhodně nebudu. Pro lososa si jezdíme jedině do Makra a musím říct, že kvalita jejich ryb je přímo báječná.

Jednotlivé porce lososa pokapeme citrónem, osolíme a nandáme na něj čerstvý tymián a bazalku. Množství koření je orientační, nechceme "zabít"chuť ryby. Přiklopíme alobalem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Mezitím si dáme vařit brambory, které si pokrájíme, dáme do vody, osolíme. Během této doby si dáme uvařit v páře mrkev a hrášek. Máme volné ruce, takže jich využijeme a orestujeme si šalotku a bílou cibulku na Ghí. Když jsou brambory uvařené, rozšťoucháme je, přidáme orestované cibulky a zeleninu uvařenou v páře, pokrájenou pažitku a promícháme. Na olivovém oleji orestujeme česnek. Ve výpeku z česneku upečeme lososa, nejprve kůží dolů. Servírujeme společně.

2016-02-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI