Odlehčená sekačka zpět

Ingredience: mleté vepřové maso500 gmrkev a kapusta ve stejném poměrucca 300 g
jarní cibulka1 svazekčesnek3 stroužkysušený tymián1 lžička
hrubozrnná hořčice1 lžičkavejce1 ksjemné nebo lehce pomleté pohankové vločky2 vrchovaté lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
Ingredience: , mleté vepřové maso 500 g, mrkev a kapusta ve stejném poměru cca 300 g, jarní cibulka 1 svazek, česnek 3 stroužky, sušený tymián 1 lžička, hrubozrnná hořčice 1 lžička, vejce 1 ks, jemné nebo lehce pomleté pohankové vločky 2 vrchovaté lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Toto je přesně ten recept, který by mě ani nenapadlo sem dávat. Bylo mi ale vysvětleno, že ne každý umí udělat sekanou a že dobrých receptů není nikdy dost. Já jsem se poslední roky naučila do mletého masa přidávat zeleninu a je mi celkem jedno jakou. Prostě otevřu ledničku a vždy se na mě směje mrkev, petržel, celer, nebo třeba květák či moje milovaná kapusta. Nebojte se toho a vyzkoušejte to taky. Já jsem si jistá, že to bude chutnat i zarputilým masožravcům.

Maso dejte do mísy, přidejte nastrouhanou mrkev a jemně nastrouhanou kapustu, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Já s oblibou používám sekací nástavec na tyčový mixér a všechnu zeleninu včetně cibule a česneku v něm nasekám, což mi ušetří spoustu času. Jenom si musíte dát pozor, ať to neumelete na kaši. Do mísy přidejte vejce, vločky, hořčici, sůl a koření. Vše propracujte ideálně rukama. Nemá smysl se do toho pouštět vařečkou, prostě to vše pěkně promačkejte, aby se všechny chuti spojily 
Z hmoty vytvarujte hladkou šišku, kterou pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů necelou hodinu. Během pečení můžete lehce podlít vodou.

K této sekané jsem zvolila poněkud nezvyklou přílohu a to krémovou kapustu. Není na ní nic složitého. Mladou kapustu nakrájejte na tenké proužky a lehce orestujte na oleji. Kapusta vám nesmí zhnědnout, naopak krásně změní barvu na jasně zelenou. Restovanou kapustu podlijte smetanou a nechte projít mírným varem. Na závěr do omáčky přimíchejte lžíci až dvě strouhaného parmezánu, dosolte a dopepřete. Kapusta nesmí být měkká, ale stále zůstat jakoby na skus.

2016-01-15 Hlavní chody

Poznámka

Do sekané můžete dát zeleninu dle svých chutí.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI