Pečené filé na másle s bramborovou kaší a pečenou paprikou zpět

Ingredience:
brambory6 ksvelká červená paprika1 ksmléko dle potřeby
sůl dle chutidrcený kmín špetkaolivový olej dle potřeby
rybí filé4 - 8 ksšťáva z citronu dle chutimáslo dle potřeby
brambory 6 ks, velká červená paprika 1 ks, mléko dle potřeby, sůl dle chuti, drcený kmín špetka, olivový olej dle potřeby, rybí filé 4 - 8 ks, šťáva z citronu dle chuti, máslo dle potřeby

Příprava

Dneska jsem šla vařit a ejhle, nemám maso. Zeleninu s kuskusem nebo rychlou rajčatovou omáčku už máme tento týden úspěšně za sebou. Řada tedy padla na filé. Při otevření ledničky se na mě smála červená paprika a já začala tušit, co dnes budeme obědvat.

Rybí filé dejte do pekáče. Osolte, pokapejte citrónovou šťávou a na každý filet dejte plátek másla. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte zhruba dvacet minut. K filé dejte péct na jiný pekáček i papriku, kterou zbavíte jádřinců a rozkrájíte na čtvrtky. Papriku posolte a pokapejte olivovým olejem. Pečte, dokud nebude slupka černá. Když je hotovo, vyndejte papriku z trouby a nechte trochu zchladnout a hned oloupejte slupku a nakrájejte na kostičky. Kaši připravíte klasickým způsobem. Oloupané brambory uvařte ve slané vodě s drceným kmínem do měkka. Když jsou měkké, slijte vodu a vyšlehejte společně s plátkem másla a vlažného mléka do kaše. Pak přimíchejte nakrájenou papriku. 

2016-01-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI