Pikantní kuře po arabsku zpět

Ingredience.
libovolné kuřecí kousky1 kgolivový olej6 lžicharissa pasta (podle toho, jak moc máte rádi pálivé)1 - 2 lžíce
česnek5 stroužkůmletá sladká paprika1 lžičkakari1 lžička
sůl1 lžička
libovolné kuřecí kousky 1 kg, olivový olej 6 lžic, harissa pasta (podle toho, jak moc máte rádi pálivé) 1 - 2 lžíce, česnek 5 stroužků, mletá sladká paprika 1 lžička, kari 1 lžička, sůl 1 lžička

Příprava

Včerejšek byl přesně ten den, kdy jsem potřebovala nějakou rychlovku.

Výběr padl na kuře, které jsem si dopoledne naložila do směsi koření a po návratu domů už jen šoupla do trouby. Lehké jako facka a chuťově, zcela bez ostychu přiznávám, výborné.

A kde že jsem se to vlastně flákala? Byla jsem pogratulovat švagrové, chystá veselku. Sešlo se nás trochu víc, dali jsme tabbouleh a borek, potom kafe, nějaký zákusek, zakecali se a na vaření nezbyl čas, což jsem předpokládala, Arabky jsou totiž hrozně ukecané.

Olivový olej, harissu, rozmačkaný česnek, papriku, kari a sůl smícháme a vzniklou pastou pořádně potřeme všechny kuřecí kousky.

Vložíme na pár hodin do chladu.

Troubu vyhřejeme na 200 stupňů, do pekáčku naskládáme naložené kuřecí maso, podlijeme lehce vývarem nebo vodou a zhruba 75 minut pečeme.  

2013-12-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI