Pikantní lilkové kari zpět

Ingredience:
lilek500 ghlávkové zelí300 gvětší cibule2 ks
červená kari pasta1 lžičkakurkuma1/2 lžičkykokosový krém dle potřeby
čerstvý koriandr hrstolivový olej trochusůl dle chuti
lilek 500 g, hlávkové zelí 300 g, větší cibule 2 ks, červená kari pasta 1 lžička, kurkuma 1/2 lžičky, kokosový krém dle potřeby, čerstvý koriandr hrst, olivový olej trochu, sůl dle chuti

Příprava

Kdo z vás holduje lilku ve velkém, ruce nahoru. A kdo netradičním a pikantním kombinacím, ruce ještě výš.

Lilek podélně nakrájíme na plátky, asi 1/2 cm silné, které osolíme a necháme 30 minut vypotit. Na olivovém oleji zvolna orestujeme na proužky pokrájenou a osolenou cibuli. Přidáme kari pastu, kurkumu a necháme rozvonět. Přidáme osušené plátky lilku a několikrát promícháme. Pak vsypeme na proužky pokrájené zelí, podlijeme trochou kokosového krému, celou směs osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka, což trvá tak 20 - 30 minut. Podle potřeby dále podléváme. Nakonec vmícháme drobně posekaný koriandr. 

2014-06-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI