Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 2 ks | sušená šunka | 2 plátky | sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji | 4 - 6 ks |
bazalka | pár lístků | malé brambory | 10 ks | ymián | pár snítek |
smetana na vaření | 1 kelímek | tvrdý sýr (pizza mozzarella) | dle potřeby | koření | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Tak tento recept zařazuji mezi svoje V.I.P. kvůli svojí jednoduchosti i chuti. Opět jídlo z jednoho pekáčku bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec vše zapečete pod grilem. Mňam.
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.
Okořenit můžete jakýmkoliv kořením vhodným na kuřecí maso. Já jsem použila koření Bruschetta - složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI