Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
libová vepřová krkovicecca 1 kgvelké žampiony3 ksuzené maso nebo anglická slanina6 plátků
sekaný medvědí česnek hrstdijonská hořčice dle chutisušený nebo čerstvý česnek dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
libová vepřová krkovice cca 1 kg, velké žampiony 3 ks, uzené maso nebo anglická slanina 6 plátků, sekaný medvědí česnek hrst, dijonská hořčice dle chuti, sušený nebo čerstvý česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Rolády nedělám, protože na ně nemám vhodné maso, spíš motám nějaké závitky. Ale tentokrát jsem měla krásný špalík masa, který se dal lehce rozkrájet. Juhůů...

Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte. Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvěďákem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila. Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct. 
Rozpalte troubu na 250°C. Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčice, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu. Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte a pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polijte výpekem a nechte péct na barvu.
Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem. Dobrou chuť.

2016-04-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI