Ingredience: | |||||
krkovička | 2 plátky | sůl | špetka | pepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa) | špetka |
Remuláda: | |||||
Celer | 1/4 ks | hrubozrnná hořčice | 1 lžíce | majonéza | 2 lžíce |
vařený žloutek | 1 ks | malá kyselá okurka | 1 ks | šťáva z půlky citronu | dle chuti |
petrželka a mladé celerové lístky | dle chuti | sůl | dle chuti |
Kousek krkovičky vyvážíme dobrou a zdravou přílohou z celeru, kterou jsem odkoukala od J.Olivera.
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najmeno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.
Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.
Recept na remuládu je od Jamieho Olivera.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI