Quiche s cizrnovou náplní zpět

Ingredience:
jemné ovesné vločky1/2 hrnkužitná celozrnná mouka1/2 hrnkulněná semínka1 lžíce
studená voda dle potřebyolivový olej1 lžícesušené oregano špetka
bazalka špetkahimalájská sůl1/2 lžičkyřímský kmín špetka
Náplň:
cizrna1/2 plechovkysojová smetana3 lžícečervená cibule1/4 ks
kousek cukety cca 5 - 8 cmjarní cibulka1 ksčesnek1 stroužek
hraška1 lžičkaolivový olej trochurajčata, paprika... na ozdobu
jemné ovesné vločky 1/2 hrnku, žitná celozrnná mouka 1/2 hrnku, lněná semínka 1 lžíce, studená voda dle potřeby, olivový olej 1 lžíce, sušené oregano špetka, bazalka špetka, himalájská sůl 1/2 lžičky, římský kmín špetka, cizrna 1/2 plechovky, sojová smetana 3 lžíce, červená cibule 1/4 ks, kousek cukety cca 5 - 8 cm, jarní cibulka 1 ks, česnek 1 stroužek, hraška 1 lžička, olivový olej trochu, rajčata, paprika... na ozdobu

Příprava

Všem přeji hezký den, zkoušela jsem tak trochu jiný quiche plněný cizrnou a musím říct, že k salátu jako příloha to bylo opravdu moc dobré, ještě k tomu je zdravý z ovesných vloček a žitné mouky.

Určitě se hodí i jako lehká večeře nebo pohoštění pro přátele. Dělala jsem opět z malého množství tedy na 2ks.

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si do mísy vločky, mouku, sůl, koření, olej, také rozdrcené lněné semínko s vodou, přiléváme po troškách vodu, aby se nám vše spojilo a vzniklo celistvé těsto, pořádně promneme. Formičky na tartaletky vymažeme lehce olejem a těsto vymačkáme rukou do formiček, dáme péct. Mezitím si na pánvi osmahneme cibuli, česnek, jarní cibulku, cuketu, cizrnu a přidáme také římský kmín, sůl a pepř. Vše přendáme do mixéru nebo food procesoru a mixujeme do hladka, přidáme smetanu a kapku oleje, pokud je potřeba přidejte opět trošku smetany nebo vodu, ušleháme do krémové konzistence, přidáme hrašku, popřípadě ještě dosolíme a dochutíme (je možné dát trošku bio bujonu alnatura), vytáhneme z trouby připravené krusty a naplníme směsí, vrch poklademe jarní cibulkou, červenou paprikou a rajčátky, dáme péct na dalších 30 minut. (pokud chcete tak vrch zakápněte pikantním chilli olivovým olejem)

2014-06-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI