Quinoa s kuskusem, cuketou, žampiony a česnekem zpět

Ingredience:
quinoa1/2 hrnečkukuskus1/2 hrnečkuolej z para ořechů1 lžíce
malá cuketa1/3 ksčesnek2 stroužkyočištěné a oloupané žampiony5 ks
kari koření1/2 lžičky
quinoa 1/2 hrnečku, kuskus 1/2 hrnečku, olej z para ořechů 1 lžíce, malá cuketa 1/3 ks, česnek 2 stroužky, očištěné a oloupané žampiony 5 ks, kari koření 1/2 lžičky

Příprava

Máte občas pocit, že by vaše tělo uvítalo změnu? Nebo že máte chuť vyzkoušet to, co jste si doma ještě nepřipravili? Quinou už nějaký ten pátek doma mám koupenou. Ochutnala jsem ji už několikrát - chutná mi. Ale pořád na ni ne a ne dojít u nás doma v kuchyni. Až konečně dnes uzrála ta pravá chvíle a já ji připravila k obědu. A ještě jeden poklad jsem na přípravu tohoto pokrmu použila. Olej z para ořechů.

Poprvé jsem o tomto oleji slyšela, když mne oslovili ze společnosti Seaneergy, která tento olej do České republiky dováží, zda bych neměla zájem tento malý zázrak vyzkoušet. A protože určitě stojí za to se o tomto oleji dozvědět malinko více, připravím pro vás příště článek právě o tomto oleji.

Quinou a kuskus si připravíme dle návodu na sáčku. 

Rozpálíme pánev a přidáme lžíci oleje. 

Do rozpáleného oleje vhodíme na drobné kostičky pokrájenu cuketu a chvilku restujeme. 

Poté přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, opět chvilku restujeme a nakonec vhodíme na plátky nakrájené stroužky česneku a opět chvilku restujeme, ale opravdu jen chvilku, aby česnek nezhořkl, a přidáme kari koření.

V misce si smícháme připravený kuskus s quinoou, přidáme orestovanou směs, dobře promíchám  a ochutíme solí.

2018-03-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI