Salát z černé čočky zpět

Ingredience:
čočka Beluga150 grajčata4 kspaprika1/2 ks
sušená rajčata8 - 10 ksšalotka nebo menší červená cibule1/2 ksfeta50 g
pažitka hrst
Zálivka:
olivový olej3 lžícecitronová šťáva3 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
čočka Beluga 150 g, rajčata 4 ks, paprika 1/2 ks, sušená rajčata 8 - 10 ks, šalotka nebo menší červená cibule 1/2 ks, feta 50 g, pažitka hrst, olivový olej 3 lžíce, citronová šťáva 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když jsem ještě chodila do práce, měli jsme kousíček od kanclu Marks&Spencer. Oblíbila jsem si jejich jídlo, už když jsem jezdila za bráškou do Anglie, a tak jsem byla nadšená, když i u nás udělali potravinové oddělení. Vím, jsou dražší cenová kategorie, ale používají kvalitní suroviny a dávají dohromady kombinace, které by mě ani nenapadly a nikdy se mi nestalo, že by mi to vůbec nechutnalo. Často jsem tam naběhla po práci, když zlevňovali řadu produktů a podle toho jsem nakoupila k večeři, takže to ani nevyšlo tak draze. A jejich balzamikový krém, bazalkový olej a hummus jsou zkrátka nepřekonatelný!

Několikrát mě zachránili od smrti hladem v pauze mezi dvěma schůzkami, kdy jsem tam jenom skočila a v poklusu vdechla jejich čočkový salát s fetou. A protože mi chybí, začala jsem si ho dělat doma. Originál to sice není, ale myslím, že jsem se přiblížila. Jo a je to taky super párty salát, protože si ho můžete kotel udělat dopředu, nezvadne, ale hezky se uleží a chutě se krásně prolnou. Ale nepoužívejte na to jiný druh čočky, protože Beluga se nerozváří a navíc je moc hezká na pohled.

Čočku nasypte do hrnečku, zalijte vodou v poměru 2 díl vody na 1 díl čočky a vařte při mírném varu zhruba 30 minut. Pokud vám tam zůstal zbyteček tekutiny, slijte ji a čočku přendejte do misky a nechte zcela vychladnout, klidně i v lednici. Mezitím nakrájejte zeleninu na drobné kostičky, cibuli na co nejtenčí půlkolečka a pokrájejte i pažitku. V misce prošlehejte suroviny na zálivku tak, aby se spojily. Přidejte vše krom sýra k čočce a jemně, ale důkladně promíchejte. Dejte na talíř a navrch posypte rozdrobenou fetou. Dobrou chuť!

2017-12-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI