Skotská vejce zpět

Ingredience:
vařená vejce4 ksplecko (můžete přidat 100 g bůčku)0,5 kgčerstvá hladkolistá petrželka hrst
mletá červená paprika2 lžičkynastrouhaný muškátový oříšek1/2 lžičkyčerstvé vejce + mouka + strouhanka na obalení1 ks
olej na smaženísůl dle chutipepř dle chuti
vařená vejce 4 ks, plecko (můžete přidat 100 g bůčku) 0,5 kg, čerstvá hladkolistá petrželka hrst, mletá červená paprika 2 lžičky, nastrouhaný muškátový oříšek 1/2 lžičky, čerstvé vejce + mouka + strouhanka na obalení 1 ks, olej na smažení, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Po velikonocích přichází obligátní otázka: „Kam s nimi?". Ano řeč je o vařených vejcích z pomlázky, či těch pro které si už nepřišel žádný šmigrustník. Už jste vyzkoušeli všechny různé saláty, pomazánky a nádivky a pořád jich pár v lednici zbylo? Tak to je skvělá zpráva! Uvařte si skotská vejce, které jak samotný název napovídá, pocházejí ze Skotska a jsou tradičním pokrmem po celých britských ostrovech. Původně se uvařená vejce obalovaly v tzv.sausage meat, což je mleté maso vytlačené ze syrových klobásek. Protože čerstvé klobásky jsou na našem trhu celkem špatně k dostání (mimo grilovací sezónu), ukážeme si dnes recept z mletého vepřového masa. Pokud ovšem máte syrové klobásky k dispozici, pak použijte maso z nich. Na skotská vejce jsou sice lepší vejce uvařená na měkko, ale ty natvrdo z pomlázky jsou také fajn.

Nejdříve si umelte maso. Dejte do něho nasekané bylinky, papriku, muškátový oříšek, osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Oloupejte vejce a obalte je v mouce (maso na nich bude lépe držet). Pak si v dlani udělejte placku z masové směsi a důkladně v ní vejce obalte. Pak masovou kouli obalte nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Do vysoké pánve nalijte alespoň 4 cm oleje a olej rozpalte. Skotská vejce smažte dozlatova na mírnějším plamenu. Podávejte s brambory. 

2016-04-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI