Ingredience: | |||||
květák (rozebraný na menší růžičky) | 1 ks | hladká mouka | dle potřeby | mléko | dle potřeby |
olej | na potření | ||||
Omáčka: | |||||
med | 1 lžíce | ocet balsamico | 2 lžíce | sójová omáčka | 2 lžíce |
čerstvý rozmarýn | dle chuti | drcené chilli (já použila kořenící směs Harissa) | dle chuti | pepř | špetka |
sůl | špetka |
Zapomeňte na klasický obalovaný květák, zkuste ho upéct v troubě.
Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké.
Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut.
Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme.
Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut, obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, nastevřeme a necháme dojít.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI