Špagety s červenou cibulí a mozzarellou zpět

Ingredience:
červená cibule1/2 kssušená rajčata3 ksmozzarella50 g
bazalka hrstna jemno nastrouhaný parmazán3 lžícesmetana (nemusí být)1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
špagety (neuvařené)cca 75 g
červená cibule 1/2 ks, sušená rajčata 3 ks, mozzarella 50 g, bazalka hrst, na jemno nastrouhaný parmazán 3 lžíce, smetana (nemusí být) 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, špagety (neuvařené) cca 75 g

Příprava

Když jsem odcházela na mateřskou a brzo po tom, co se nám narodila píďalka, se zdálo, že konečně budu  mít čas začít pravidelně jíst, na což jsem v práci trochu pekla. Těšila jsem se, že si budu každý týden psát jídelníčky, podle kterých pojedu a že budu vyvářet jak divá, aby i muž měl jídlo do práce.

Pár měsíců uběhlo a samozřejmě jsem zjistila, jak strašně naivní představa to byla. O svačinách si můžu nechat jenom zdát, a když se mi podaří uvařit si normální oběd a v klidu ho sníst, tak to považuju za úspěch dne. Nutno říct, že čím je píďala starší, tím líp mi to jde, protože (chválabohu nebo komu) si celkem dost času vystačí sama, nebo s otevřeným šuplíkem s formičkami na muffiny a miskami. I tak se ale dost často stane, že k obědu zhltnu kus chleba, nebo si udělám nějakou kaši s ovocem, a když mám kliku, tak mi zbyde něco z večeře z předchozího dne.

Sem tam se mi ale povede vytvořit opravdovou a navíc dobrou rychlovku a to si pak musím honem zapsat, protože za dva dny už o ní nevím. Takže asi budu muset vytvořit novou kategorii „pro jednoho“ a tohle bude jeden z prvních receptů v ní.

Dejte vařit vodu na těstoviny, dobře ji osolte. Cibuli nakrájejte na měsíčky a na půl lžíci oleje ji osmahněte do změknutí. Dejte vařit špagety a k cibuli přihoďte pokrájená sušená rajčata i s olejem a na mírném stupni opékejte, dokud se špagety neuvaří. Slijte špagety, lžíci vody z nich přilijte k cibuli a rajčatům. Vsypte špagety do pánve, přidejte lžíci smetany, většinu bazalky, mozzarellu a polovinu parmazánu. Lehce promíchejte, opepřete, dejte na talíř a posypejte zbylou bazalkou a parmazánem. 

Dobrou chuť.

2017-11-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI