Špenátové lasagne s kešu parmazánem zpět

Ingredience:
čerstvý špenát1 svazekcibule1 ksčesnek4 stroužky
kukuřičná mouka50 gsojové nebo jiné rostlinné mléko500 mlmuškátový oříšek špetka
sůl dle chutiolej trochubezvaječné lasagne1 balení
Na parmazán:
kešu oříšky1 hrneklahůdkové droždí1/4 hrnkusůl1 lžička
čerstvý špenát 1 svazek, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, kukuřičná mouka 50 g, sojové nebo jiné rostlinné mléko 500 ml, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, olej trochu, bezvaječné lasagne 1 balení, kešu oříšky 1 hrnek, lahůdkové droždí 1/4 hrnku, sůl 1 lžička

Příprava

Kdo drží bezlepkovou dietu třeba neví, že není problém koupit bezlepkové lasagne. V kombinaci se špenátem a kešu oříšky si určitě pochutnáte.

Cibuli nakrájíme na jemno a se stroučkem česneku pomalu zesklovatíme na troše oleje. Zasypeme kukuřičnou moukou a trochu opražíme. Zalijeme půllitrem rostlinného mléka (tady sojový). Strouhneme tam trochu muškátového oříšku a osolíme. Mícháš, mícháš, mícháš, než se z toho stane taková kaše. Pak přidáme na hrubo nasekaný spařený listy špenátu a vymačkáme několik dalších stroučků česneku podle toho jestli máme večer rande nebo ne. Spodek zapékací mísy poklademe vyrobenou hmotou. Jen tak trochu, aby se to nelepilo. A už to frčí, pláty lasagne, bešamel, pláty lasagní, bešamel. Skončíme bešamelem.
Nakonec posypeme tzv. kešu parmazánem. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemný prášek.
Celý dáme do trouby na 200° (přiklopený) a čekáme, až to nahoře trochu zhnědne. Případně do toho píchneme, jestli to není tvrdý. Pečeme tak 20 minut.

2014-12-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI