Špenátové lasagne zpět

Ingredience:
lasagnové plátky350 gmražený sekaný špenát500 gcibule1 ks
česnek3 stroužkyolej2 lžícesůl dle chuti
sýr cottare300 gzakysaná smetana400 gmuškátový ořech1 ks
plátkový sýr 40%150 gmléko100 ml
lasagnové plátky 350 g, mražený sekaný špenát 500 g, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, olej 2 lžíce, sůl dle chuti, sýr cottare 300 g, zakysaná smetana 400 g, muškátový ořech 1 ks, plátkový sýr 40% 150 g, mléko 100 ml

Příprava

Přiznám se, že já této těstovině moc nepropadla - vlastně mi vůbec nechutnají. Ale jak to tak vypadá, jsem asi široko-daleko jediná, co s nimi má tento problém. Můj muž jim naopak naprosto propadl a miluje je na všechny způsoby, i když tyhle špenátové patří určitě k jeho favoritům už dlouholetým.

Špenát necháme povolit. Cibuli a česnek si nasekáme najemno a orestujeme - zesklovatíme na 1 lžíci oleje. Přidáme špenát, osolíme a pár minut (stačí klidně 2-3 minutky) podusíme.
V dalším hrnci si rozpustíme cottage se zakysanou smetanou, mlékem, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek najemno. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem. Do mísy vkládáme střídavě vrstvu sýrové omáčky, špenátu a lasagnových plátků. Poslední vrstvou by měla být sýrová omáčka. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Před koncem pečení na lasagne naklademe plátky sýru.

2016-06-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI