Šťavnatá krkovička na černém pivu zpět

Ingredience:
vepřová krkovice (výška 1 cm)4 plátkymladá cuketa1 kskeříková rajčata4 ks
cibule1 ksčesnek4 stroužkyAnglická slanina200 g
rozmarýn2 větvičkytymián2 snítkytmavé pivo (Kozel)250 ml
sůl dle chutipepř špetkadrcený kmín špetka
sádlo nebo olej na vymazání pekáčku1 lžíce
vepřová krkovice (výška 1 cm) 4 plátky, mladá cuketa 1 ks, keříková rajčata 4 ks, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, Anglická slanina 200 g, rozmarýn 2 větvičky, tymián 2 snítky, tmavé pivo (Kozel) 250 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, drcený kmín špetka, sádlo nebo olej na vymazání pekáčku 1 lžíce

Příprava

Krkovička není nejdietnější jídlo, však na černém pivu je vynikající. Když přidáme zeleninu a rýži, myslím, že je to slušný oběd bez výčitek.

Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso. Co nám zbude, dáme mezi maso do pekáče. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.

2015-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI