Steak z bažantího prsa se švestkovou omáčkou a dýňovo-bramborovými noky opečenými na másle zpět

Steak:
bažantí prsa4 ksanglická slanina8 plátkůsůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
Omáčka:
cibule1 ksčervené víno5 lžicšvestková povidla2 lžíce
olej dle potřebymáslo1 lžícedrůbeží vývar (ale stačí i voda) dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutiskořice dle chuti
hřebíček2 ks
Noky:
odkaz níže viz
bažantí prsa 4 ks, anglická slanina 8 plátků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, cibule 1 ks, červené víno 5 lžic, švestková povidla 2 lžíce, olej dle potřeby, máslo 1 lžíce, drůbeží vývar (ale stačí i voda) dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, skořice dle chuti, hřebíček 2 ks, odkaz níže viz

Příprava

Tak jako k podzimu patří listí, tak k němu určitě neodmyslitelně patří i vaření povidlové omáčky. Já jsem jí zvolila k bažantím prsům, které mi zbyly od neděle.

Prsa osolte a opepřete, můžete je mít s kůží i bez kůže, s kůží budou určitě o něco vláčnější a proto ji tam nechte a přidejte i plátek slaniny. Pokud máte bez kůže, zabalte prso do dvou plátků slaniny. Nechte chvíli odležet, klidně do druhého dne.

Na pánvi nebo kontaktním grilu si rozpalte olej a zprudka opékejte. Já je dělala v kontaktním grilu zhruba do 5 minut. Maso zbytečně nepřepékejte, ať se zbytečně nevysuší.

Cibulku oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a cibulku na ní pozvolna restujte do zlatohněda. Chvíli přiklopte pokličkou a nechte cibulku změknout. Dbejte na to, aby byla dostatečně podlitá olejem a nepřipalovala se. Když je cibulka hnědá a měkká, přidejte 4 lžíce vína, dva hřebíčky a nechte víno odpařit. Přidejte povidla a rozmíchejte. Dle potřeby rozřeďte trochou vývaru nebo vody a poslední lžící vína, nechte prohřát a přidejte lžíci másla, špetku skořice a ochuťte solí a pepřem. Měla by vám vzniknout hustá omáčka. Není potřeba dál vařit.

Hotové noky, které připravíte dle receptu ZDE, si opečte na pánvi s rozpuštěným máslem pěkně dozlatova.

2016-11-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI